Araç Muayene Randevu Almak İçin

Tüvtürk araç muayene randevu almak için hizmetlerimizden yararlanabilmek kolay en çok rağbet gören İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Konya, Antalya ve diğer Türkiye genelinde yer alan araç istasyonlarına gitmeden önce danışmanlık ve randevu online alabilirsiniz.

Araç Muayene Randevu Almak İçin Tıklayınız.
TÜVTÜRK RANDEVU’nun size sunduğu hizmetler sizin hayatınızı kolaylaştırır; aklınıza takılan sorulara ve sorunlara çözüm bulabilirsiniz. Örneğin: Araç randevu istasyonlarında araç muayenesi yapılırken en çok nelere dikkat ediliyor? Araç muayenesi sırasında yanınızda bulunması gereken belgeler neler? Aracınızın araç muayenesine engel teşkil edecek bir trafik cezası var mı?

Ana sayfamızda da bahsettiğimiz gibi aşağıda detayları tekrar vererek;
Araç muayene randevu müşteri temsilcileri araç sahiplerinin internet ya da telefon üzerinden randevusunu oluştururken ruhsat bilgileriyle araç plakası, ruhsat belge numarası, araç tipi, randevu istedikleri istasyon bilgileri, randevu tarihi ve saati, muayeneye engel herhangi bir trafik cezası, vergi borcu, hgs ve kgs borcunun olup olmadığını, aracı muayeneye götürecek vatandaşın şirket, kamu, dernek ya da başkasına ait aracın muayenesini yapılabilmesi için muayene öncesi gereken ek evrak ve koşulları hakkında bilgi vererek daha dikkatli bir şekilde rezervasyon oluşturmayı garantiliyoruz. Aksi takdirde gideceğiniz araç muayene istasyonunda işlemlerinizi yaptıramadan geri döneceğinizi ve yeniden randevu alarak tekrar gitmek zorunda kalacağınızı lütfen unutmayınız!

Araç Muayene Randevu

TÜVTÜRK araç muayene randevu sisteminde aynı plakaya ait aracın yılda iki defa randevu alma, üç defa değişiklik yapma hakkına sahip olduğunuzu aksi takdirde randevusuz hizmet veren araç muayene istasyonlarına gitmek zorunda kalacağınızı, saatlerce sırada bekleyerek zaman kaybına uğrayacağınızı ve hatta aracın fenni muayenesini yaptıramayacağınızı biliyor musunuz?

TÜVTÜRK’te bir plakaya alınan araç randevusu başka bir araç plakası ile değişikliği yapılamamaktadır. Randevu kaydı tamamlanmış bir aracın ruhsat sahibi dışında başka biri tarafından muayene yaptıracak ise son bir ay içinde bir başkası adına ruhsat sahibi aracın işlemleri yaptırmamış ise araç muayenesini yaptırabilmektedir.

Tüzel kişiler adına kayıtlı araçlarının yaptırılabilmesi için o kurumun çalışanı ise o kurum tarafından düzenlenmiş yetki yazısı, imza yetkilisi ise imza sirküleri, bunların dışında başka bir şahıs yaptıracak ise noter onaylı vekaletname istenmektedir.  Kamu ya da dernek araçlarının muayene yaptırılabilmesi için yaka kartı veya yetkilendirme yazısı istenilmektedir.  Çok yoğun çalışan araç muayenesi yapan istasyonlara randevu alıyorsanız,  muayene süreci için ortalama 1-2 saatinizi ayırın, zaman planınızı buna göre yaparak, TÜVTÜRK rezervasyon sisteminden size aldığımız randevu saati, muayenenin başlama saati değil, araç sahibinin muayene istasyonuna gittiğinde müşteri kabul işlemlerinin yapılacağı yarım saatlik arayı belirtmektedir.  Araç muayene rezervasyon işlemleri,  kabul işlemlerine takiben, ortalama 1 saat sürmektedir.  İstasyon alanına giriş, müşteri kabulü ve gişelerden ücret ödeme ile muayene süreci de göz önüne alındığında,  özellikle şehir merkezlerinde yer alan istasyonlarda ortalama 2 saatlik bir zaman ayırarak, planınızı buna göre yapmanızı tavsiye etmekteyiz.

Vergi borcu, trafik cezaları, HGS ve OGS borçlarını mutlaka detaylı olarak kontrol edin, borcunuz varsa ödemeden araç muayeneye istasyonlarına gitmeyiniz. Yasalarla belirlenen kurallar nedeniyle istasyonlarda öncesinde araçlar için kayıt öncesi detaylı borç kontrolü sorgulanmaktadır. Borcu olan araçların randevu alınsa dahi, kesinlikle muayenesi yapılamamaktadır. Bu nedenle, araç sahiplerine randevu alımı için aradığımızda borç durumunu öğrendikten sonra eğer borç varsa mutlaka ödeyerek gelmelerini hatırlatırız. Muayeneden önce egzoz emisyon ölçümünüzü kontrol edin! Bu hizmeti TÜVTÜRK istasyonlarından da alabilirsiniz. Geçerli egzoz gazı emisyon ölçümünün olmaması ağır kusur olarak değerlendirilmektedir. Bu hizmet araba istasyonlarının tamamında da uluslar arası standartlarda verilmektedir.

Araç ruhsatınızı, kimliğinizi, zorunlu trafik sigortası ve diğer şirket, kamu için ek olarak gereken size belirttiğimiz zorunlu belgeleri mutlaka yanınızda bulundurmanız gerekir. İstasyonlara muayene hizmeti için giderken, aracınızın LPG/CNG’li ise gaz sızdırmazlık raporu almanız gerekmektedir. Ancak bu belgenin olmaması durumunda LPG daha önceden ruhsatınıza işli ve 10 yıl süreyi aşmamış ise hafif kusur olarak değerlendirilmektedir. Tadilat muayenesi için geliyorsanız, ilgili belgelerinizi mutlaka yanınızda bulundurun.

Eğer aracınızda bir tadilat yapılmış ise, tadilat muayenesine başvurulmalı ve yukarıdaki belgelere ek olarak zorunlu gaz sızdırmazlık raporu ile montaj tespit raporu (LPG/CNG ve buna benzer araçlar için sonradan takılarak tadilatlı olarak istasyona başvuran araç sahipleri için gerekmektedir), yetkili mühendis tarafından çizilen onaylı tadilat projesi ve hesapları ile Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu’na bağlı odalardan alınacak EK-1 belgesi TÜV’ de istenmektedir.

Araç muayene ücretleri, gecikme ve diğer tüm ödemeler nakit olarak gerçekleştirilmekte kredi kartı ile ödeme yapılamamaktadır. Araç muayenesi için ödenen ücretleri yıllık olarak T.C. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Karayolu Düzenleme Genel Müdürlüğü’nün genelge ve emirleri doğrultusunda belirlenmektedir. 2014 yılı için egzoz emisyon ölçümü ücreti 35 TL’dir. İlk kez ölçüm yaptıran araçların 6 TL’ye motorlu araç egzoz gazı emisyon ruhsatı alması gerekmektedir. Muayenenizi geciktirmeyin, fazla ücret ödemeyin! 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunu’nun 35. maddesi uyarınca, muayene süreci geçirilen araçlardan, gecikilen her ay için ücretinin %5′ i kadar gecikme ücreti tahsil edilmektedir. Yasalar gereği gecikmeler 30 günlük dilimler halinde olmaktadır. 1 günlük veya 20 günlük gecikme 1 ay olarak değerlendirilmektedir. Motosiklet sahiplerinin araç giderken kasklarını, cam koruyucu yoksa rüzgar gözlük de yanında bulundurmaları zorunludur. Patlamayan lastik veya lastik tamir takımı bulunan araçlar gibi orijinalinde stepne bulunmayan araçlarda stepne bulundurulması zorunlu değildir. Diğer araçlarda bulunması gereken ilkyardım seti, yangın tüpü, reflektörler vs. zorunlu olmayarak hafif kusurlu olarak değerlendirilmektedir.

30.03.2014 tarihi itibariyle araç muayeneden geçemeyen araçların satışı da yapılamayacaktır. Emniyet Genel Müdürlüğü, artık muayenesi olmayan araçların satışının yapılmayacağını, muayenesiz araçların tescil aşamasında tescil ettirilmeyeceğini, otomobil alacakların dolandırıcılara dikkat etmesi gerektiğini bildiriyor. Geçen yıl sonu itibariyle 6 milyon 145 bin 982 araç muayeneden geçmiş otomobil, 1 milyon 107 bin 62 de muayenesiz otomobil trafikte bulunuyor. Trafikte bulunan araçların yüzde 71,4’ü araç muayenesi yapılmış araçlardan,  yüzde 28,6’sı ise muayene yapılmamış araçlardan oluşuyor.

Araçların türüne ve kullanım şekline göre zorunlu olarak yılda 1 kez ya da iki yılda 1 kez yapılmaktadır.  Araç işlemi Avrupa standartlarına uygun olarak TÜVTÜRK araç istasyonlarında Türkiye genelinde tarafsız bir şekilde yapılmaktadır.

 

Araç Muayene Randevu Almak İçin” üzerine 2 yorum

Yorum bırakın