Tüvtürk araç muayene

Tüvtürk araç muayene Trafiğe çıkan motorlu araçların teknik yeterliliklerinin yol güvenliğine uygunluğunun tespit edilmesine araç muayene denilir. Periyodik araç muayenesinde Türkiye’deki tek yetkili ve görevli kuruluş TÜVTÜRK’tür.  Bu hizmeti uluslararası standartlarda veren TÜVTÜRK Doğuş Otomotiv, TÜVSÜD, Brıdgepoınt ortaklığından oluşur. Trafik ve araç güvenliğine katkı sağlamayı hedefleyen TÜVTÜRK’ün temel değerleri bağımsızlık, tarafsızlık ve dürüstlüktür.

TÜRKAK tarafından akredite edilen TÜVTÜRK 81 ilde 300′ e yakın noktada 3.500 çalışanı ile Türkiye’nin her yerinde hizmet verir. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı denetiminde çalışan TÜVTÜRK,  periyodik araç muayenesi,yola elverişlilik muayenesi, tadilat sonrası muayene,  zorunlu muayene, egzoz gazı emisyon ölçümü ve tespit muayenesi hizmetleri verir. Bu hizmetlerden hızlı, kolay ve ücretsiz randevu alarak yararlanabilirsiniz. TÜVTÜRK kullandığı ileri teknoloji ile online gerçek zamanlı muayene ve gelişmiş randevu sistemi ile tamamen müşteri odaklı bir organizasyondur. İş ortaklığı modeli ile kamu sektörü ve özel sektör ortaklığının en başarılı örneklerindendir. Yılda 10 milyon araç sahibine hizmet veriliyor.Her üç araçtan biri muayeneden kalıyor. Yılda 2 milyon muayeneden kalan aracın kusurlarını gidererek trafiğe güvenli şekilde dönmesi sağlanıyor.

TÜVTÜRK kurulduğundan beri 10 milyonun üzerinde aracın güvenli hale getirilmesini sağladı. TÜVTÜRK AKADEMİ 4 yılı aşkın tecrübe ve bilgi birikimini kendi eğitmenlerinin sağladığı kurum içi ve sektörel eğitimlerle aktarıp Türkiye’ye değer katarak büyümeye devam ediyor.  Çevresel, sosyal ve kurumsal yönetişim kriterlerine uyum, çağdaş kurumların faaliyetlerini sürdürülebilirlik temelli yürütmesi için son derece önemlidir. Küresel ısınma ve iklim değişiklikleri gibi etmenlerden dolayı çevresel hassasiyete sahip olmak, toplumsal gelişmeye ve sürdürebilir kalkınmaya sorumlu bir şekilde katkıda bulunmak kurumlar için her geçen gün önem kazanmaktadır.Bu nedenle ESG kriterleri TÜVTÜRK’te de bir yönetim politikası olarak uygulanmaktadır.Bunun bir parçası olarak TÜVTÜRK’ün kurumsal vatandaşlık anlayışı ile desteklediği trafikte sorumluluk hareketi hayata geçirilmiştir.Trafikte sorumluluk hareketi tüm vatandaşlarımızın trafik güvenliği konusundaki bilincini artırmak için de çalışmalar yürütmektedir. Trafikte sorumluluk hareketi kapsamında 4 yılda eğitim faaliyetleri ve saha etkinlikleriyle 900 binden fazla kişiye doğrudan, iletişim faaliyetleri ile 3 milyondan fazla kişiye dolaylı erişim sağlanmıştır. Türkiye Kara Yolları’ndaki tüm araçlara, sürücülere ve yolculara güvenli yolculuklar sağlamak için yıllardır yorulmadan çalışıyor. Türkiye’nin hak ettiği en üst düzeydeki hizmet ve kalite anlayışına ulaşarak zirvede kalıcı olmak TÜVTÜRK’ün tek hedefidir.

Araç muayene öncesi gerekenler için inceleyiniz